Känner det som att du alltid jobbar, men aldrig ser några resultat? Här är listan för dig!

ANNONS

Det är sajten Entrepreneur som gjort en sammanställning med de bästa tipsen för bättre produktivitet, men framförallt för att jobba mer effektivt. Här är Dagens PS favoriter:

Först och främst måste du, som vilken missbrukare som helst, erkänna att du har ett problem – först då kan du sluta klaga och göra proaktiva val för att stävja problemet, skriver artikelförfattaren.

För det andra måste du börja planera. Lägg in en tredje kategori i din prioriteringslista: ”brådskande”, och låt den ligga snäppet ovanför ”viktigt”, menar sajten.

Det är onödigt att göra något i dag som du skulle kunna göra i morgon – om uppgiften kan vänta finns det antagligen något viktigare att göra som är mer brådskande.

För det tredje måste du lära dig att delegera. Entreprenörer måste inte kunna allt – och måste inte vara involverade i allt som pågår inom eller kring företaget.

ANNONS
ANNONS

Genom att känna dina medarbetare väl och lita på dem så kan du delegera på ett mer effektivt sätt. Var flexibel, påminner Entrepreneur.

Avslutningsvis är det viktigt att inte jobba dygnet runt – alla behöver vila. Planera in tid då du stänger av jobbmobilen, och inte kollar mejlen, så kommer du att få mer gjort när du väl sätter igång igen.