Har plötsligt avlidit, enligt bulletin.

Nyhetsbyrån Direkt hänvisar till två separata pressmeddelanden – från Alma Media och Cargotec.

Niklas Herlin satt i båda dessa bolags styrelser.

Enligt Direkt hade Niklas Herlin stora aktieinvesteringar i Kone, Alma Media och Cargotec, dessutom uppges han ha suttit på åtta miljoner aktier i Eltel, vilket motsvarade 5 procent, enligt ägardatatjänsten Holdings, som nyhetsbyrån refererar till.

Niklas Herlin beskrivs som den ”finske hissmiljardären” av Di.se, som konstaterar att Niklas Herlin och hans bror Ilkka tillsammans tankade över 10 procent av aktierna i Eltel.

Enligt artikeln är släkten Herlin en av Finlands mest välbärgade. Familjen har drivit hissbolaget Kone sedan 1924 men för tolv år sedan splittades bolaget i två delar efter en arvstvist mellan syskonen, skriver Di, som förklarar att hisstillverkningen dock fortsatte under samma namn medan logistikutrustningsdelen övertogs av det då nybildade Cargotec.

ANNONS
ANNONS

Herlin gjorde även en lång journalistkarriär i Kauppalehti, Suomen Kuvalehti och Ilta-Sanomat, berättar Österbottens Tidning.

”Niklas Herlin har haft en betydande roll i utvecklingen av det finländska mediefältet, som förespråkare av kvalitetsjournalism och som ställningstagande kolumnist. Vi beklagar djupt de anhörigas sorg och tackar Niklas Herlin för hans arbete för vårt bolag”, säger Alma Medias styrelseordförande Harri Suutari i ett pressmeddelande.