Tennisikonen Boris Becker
Tennisikonen Boris Beckers en gång 1,5 miljarder kronor stora förmögenhet har i dag förvandlats till en skuld på över en halv miljard. (Foto: TT)

”Inte någon sofistikerad individ när det gäller finanser”, har advokaten tidigare sagt.

Förmögenheten på 1,5 miljarder har blivit en skuld på en halv miljard. Nu väntar ett kontroversiellt TV-program.

”[Han] är inte någon sofistikerad individ när det gäller finanser.”

Så sa Boris Beckers advokat under domstolsförhandlingarna i London i somras. Som DagensPS rapporterade då försattes den hyllade, tyske tennislegendaren i personlig konkurs efter att den en gång 1,5 miljarder kronor stora förmögenheten nu blivit en skuld på en halv miljard kronor.

ANNONS
ANNONS

Anledningarna till de enorma förlusterna var flera; misslyckade investeringar i nigeriansk gas- och oljeindustri, en dyr skilsmässa samt stora belopp i böter på grund av både skattesmitning och obetalda räkningar.

Sedan dess har Boris Becker – som under karriären vann sammanlagt sex grand slam-titlar – tvingats till flera drastiska åtgärder. Bland annat ska den i dag 49-årige tidigare tennisgiganten ha sålt av sin Wimbledon-pokal från vinsten 1985 för att kunna betala sina skulder. Becker ska också ha avyttrat fyra lyxklockor, har tidigare tyska Bunte avslöjat, som citeras av Expressen.

Och på onsdagen rapporterar den svenska tidningen, denna gång med hänvisning till tyska Bild och brittiska Daily Mirror, att Boris Becker kommer att medverka i det kontroversiella, brittiska TV-programmet ”I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here!”. Formatet går ut på att kändisar, i djungelmiljö, utsätts för olika utmaningar och i tidigare säsonger ska deltagare bland annat ha ätit kamelpenis under ett tävlingsmoment.

Enligt Expressen pågår fortfarande förhandlingar mellan TV-programmet och Boris Becker, som enligt uppgift kräver 5,3 miljoner kronor för att ställa upp.