Ett halvår. Längre än så varade inte Mats Qviberg era som medieägare. Finanskändisen har sålt sina aktier i investmentbolaget Custos för en krona och släpper därmed innehavet i Metro och Realtid.

annons
annons

Det här uppger Svenska Dagbladet och berättar att Qviberg har förlorat drygt 70 miljoner kronor. Trots det hävdar han att han är ”jättenöjd med affären även om det blev väldigt kort och dyrt”.

Invetmentbolaget Custos förvärvade i februari Metros nordiska del från Kinnevik för 50 miljoner kronor. Två månader tidigare hade investmentbolaget köpt finanssajten Realtid och det är Custos vd och Metros styrelseordförande Christen Ager-Hanssen som nu köper Mats Qvibergs aktiepost samtidigt som Mats Qviberg tillför ett ägartillskott på 50 miljoner kronor för att ”säkerställa att Metro skall kunna fortsätta på sin inslagna bana”, framgår det i SvD, som i ett mejl på söndagen kontaktades av Qviberg som ville berätta om nyheten.

”(…) Jag kommer endast ge en intervju och tar därefter ett välbehövligt mediauppehåll för att kunna fokusera på Öresund (Qvibergs stora investmentbolag, reds anmärkning)”, skriver Qviberg i mejlet till tidningen.

Mats Qviberg låter sig senare intervjuas på telefon av Svenskan och deklarerar då bland annat att han inte ångrar någonting.

”Jag fungerar inte på det sättet. Man stoppar sina lärdomar i livets ryggsäck och går vidare.”

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Mats Qviberg kan ge bort Metro [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Sundström ”hotad” av Qvibergs kumpan [DagensPS.se] >