Det berättar den kände industrimannen Rune Andersson för Dagens Industri.

Orsaken till att han tömt sin privata aktieportfölj är att börsen gått upp för länge och att värderingarna är på farligt höga nivåer, menar han.

”Det är så sjukt nu. Jag tittade häromdagen på börslistan och bolag som jag känner till. Det är ju p/e 20 på allting – mitt i en högkonjunktur. Om det någon gång ska vara höga p/e tal är det på botten av en lågkonjunktur, men inte nu när konjunkturen går bra och exporten har hjälp av valutan. Det är inte enkelt att hitta intressanta aktier”, säger Rune Andersson till Di.

Han förklarar att han klev ur aktiemarknaden redan före årsskiftet. Han avyttrade då alla papper som han hade i en privat kapitalförsäkring.

”Jag tyckte att det hade gått upp något så vansinnigt. När jag sålde hade det gått upp med 20 procent på ett år ungefär och det är inte rimligt att det bara fortsätter. Det måste komma nedgångar efter så här kraftiga uppgångar”, säger Rune Andersson till Dagens Industri.

ANNONS
ANNONS

Han kan visst, säger han, tanka aktier igen – om börsen rasar 20 procent. Men i dag är det inte läge att ens leta efter ”case”, menar han.

”Marknaden är enormt överhettad just nu”, slår Rune Andersson fast i artikeln.

MISSA INTE: Se upp – proffsen fruktar börsrekyl [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Alla tiders rekord på börsen i Stockholm [DagensPS.se] >