”Jag skrek som en stucken gris”, berättar han för DagensPS.

Veckan före midsommar drabbades 57-årige Leif-Ivan Karlsson av en femte hjärtinfarkt, bara nio månader efter den förra infarkten.

Han var på ett företagarmöte ombord på sin båt M/S Birger Jarl när han kände att det inte stod rätt till.

”Jag var jäkligt trött och gick upp i en hytt på båten för att vila. Men då började jag svettas och mådde så illa att jag ville kräkas. Då förstod jag – jag måste in till sjukhus.”

Han fick skjuts av en affärskollega till akuten på Södersjukhuset och vid ambulansintaget började sjukvårdspersonalen pumpa in propplösare, morfinsprutor och andra smärtstillande medel i hans kropp.

”Smärtorna var konstant och fruktansvärda, jag skrek som en stucken gris.”

ANNONS
ANNONS

”Det gör så förbaskat ont och det värsta är att man inte vet om man ska dö på fläcken eller leva vidare.”

Leif-Ivan Karlsson har hört det förut – att han borde varva ner. Och visst har han fått sig en rejäl tankeställare nu, säger han till DagensPS, som tidigare gjort ett stort reportage om honom.

”Men det är svårt att sluta jobba, det är ju kul och jag tror inte att det är farligt för hjärtat.”

”Men jag dricker mindre alkohol nu och äter nyttigare och mindre.”

Leif-Ivan Karlsson är bara 1,72 centimeter lång men väger 135 kilo.

”Det är ju vansinne, jag skulle behöva komma ner till 100 kilo”, säger han.

ANNONS
ANNONS

Redan när han var 39 år fick han en allvarlig hjärtinfarkt och genomgick då en trippelbypassoperationer. Han har sedan genomgått flera sprängningar för att vidga blodkärlen, men har trots det alltså råkat ut för flera infarkter. Han äter nu åtta olika mediciner för att orka stå upprätt och fungera.

Vid sidan av det här och efter den senaste och dramatiska hjärtinfarkten har Leif-Ivan Karlsson, som bekriver sig själv som superentreprenör, dels klivit ur ett bolag, Jobb i norr, som DagensPS tidigare berättat om, och startat ett eget bemanningsföretag: Svensk Personalförsörjning AB.

Dessutom har han skaffat ytterligare ett bolag inom återvinningsbranschen.

”Jag har många strängar på min lyra, det här är framtiden”, säger han.