Leif-Ivan Karlsson, som tjänat mest pengar på lukrativa fastighetsaffärer och tidigare har porträtterats i ett reportage här på DagensPS, berättar att han vid månadsskiftet blev vd och ny huvudägare i ett bemanningsföretag, Jobb i norr, som entreprenören och föreläsaren Anders Åberg startat och vars verksamheter är rekrytering och bemanning med fokus på norra Sverige.

Med Leif-Ivan Karlssons inträde i bolaget inleds nu en expansionsfas som innebär att bolaget får ytterligare ett ben att stå på, Nordic Works, som ska finkamma övriga delar av landet, särskilt i söder, när det gäller företagens behov av hjälp vid rekrytering och bemanning.

”Fram till nu har verksamheten varit för spretig, därför skjuter jag till pengar och utvecklar verksamheten stort”, förklarar Leif-Ivan Karlsson, som däremot inte vill avslöja hur stort kapital han går in med.

”Det är för tidigt att säga, men det är en ganska stor buffert, jag sätter upp en helt ny organisation. Och jag är superentreprenör och har kunskaper att utveckla och förädla verksamheten medan Anders (Åberg) är duktig på att marknadsföra företaget i sociala medier.”

Enligt Leif-Ivan Karlsson finns i dag flera betydande avtal med stora företag på bemannings- och rekryteringsområdet. I förlängningen, i nästa steg, är tanken att företaget ska bli ”nummer ett” på integration på jobbfronten av nyanlända, så att de kommer ut på arbetsmarknaden.

Det är ett mångfaldsprojekt, enligt Leif-Ivan Karlsson.

ANNONS
ANNONS

”Kompetensen finns och vi har redan diskussioner med flera kommuner om att ta till vara den kompetens som finns bland invandrare”, säger Leif-Ivan Karlsson till DagensPS.

”Vi växlar nu upp ganska kraftigt och jag ska lyfta det här företaget till ett av de större rekryterings- och bemanningsföretagen i landet, fortsätter han och tillägger oblygt, sin vana trogen:

”Jag är expert på att lägga budgetar, jag har alltid varit pricksäker, det har aldrig slagit fel i mina gissningar – och det kommer det inte att göra nu heller. Om jag inte sett att det finns potential skulle jag aldrig gått in i företaget.”

Enligt Leif-Ivan Karlsson omsätter Jobb i norr i dag runt 10 miljoner kronor. Planen är att tillsammans med den nya verksamheten, Nordic Works, växa så det knakar.

”Jag ska tiodubbla omsättningen inom ett till två år”, lovar Leif-Ivan Karlsson.

MISSA INTE: TV-kände affärsmannen såg döden i vitögat [DagensPS.se] >