Bert Karlsson, som nyligen kopplades in för att hjälpa Kristdemokraterna med vikande opinionssiffror, påstås smida planer om ett tredje block inom politiken. Det efter samtal med både M, KD och SD, rapporterar Dagens Industri på torsdagen.

ANNONS

Kristdemokraterna fick mycket kritik när de tog in Bert Karlsson som utfrågare under en valturné tillsammans med partiledaren Ebba Bush Thor, som Dagens PS har rapporterat om tidigare.

Samarbetet gav eko i det offentliga samtalet och faktiskt också i en av opinionsundersökningarna där KD klättrade något.

Nu står det klart att Bert Karlsson breddat sitt politiska inflytande. Han har nämligen haft samtal med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och dessutom uttryckt att han gärna ser ett samarbete mellan M, KD och SD efter valet.

Peter Hultgren som är Kristdemokraternas valledare och biträdande partisekreterare bekräftar att KD visste att Bert Karlsson förde samtal med Åkesson.

Allt detta har nu fått Socialdemokraterna att reagera. Civilminster Ardalan Shekarabi säger till Dagens Industri att det är uppenbart att både Karlsson och Kristdemokraterna har planer på att skapa ett tredje block i svensk politik. Han hävdar också att både KD och M måste ge tydliga besked hur partierna ställer sig till ett samarbete med SD efter valet.

KD tänker inte avbryta samarbetet med Bert Karlsson.

”Den som tror att man styr över vem Bert Karlsson pratar med tror fel. Bert är Bert” avslutar Peter Kullgren.

ANNONS
ANNONS

KÄLLA: S anklagar KD och M för dold agenda med SD-samarbete [Di.se] >

LÄS ÄVEN: Bert Karlsson ska rädda KD-Ebba ur krisen [Dagens PS] >