Lennart Israelsson, mer känd som ”Aktiestinsen”, har avlidit 101 år gammal, rapporterar Smålands-Tidningen.

ANNONS

Den åldrade aktieklipparen firade sin födelsedag den 6 februari i år, men på tisdagskvällen somnade han in lugnt och stilla med anhöriga vid sin sida.

Aktiestinsen började sin börskarriär som hobby med endast tre aktier som lade grunden för den sparsamme smålänningens förmögenhet på som mest 150 miljoner kronor.

Han jobbade som järnvägsföreståndare åt SJ när intresset för aktiehandel tog fart och sedan utvecklades till en mångmiljonsuccé. Dagens PS har tidigare intervjuat Lennart Israelsson. Han berättade då att han inte hade något direkt intresse av att tjäna pengar. Hans aktieaffärer var mer på skoj, en kul fritidssysselsättning, och han har också gett bort i stort sett hela sin förmögenhet som han förvärvat på aktier till bland annat föreningslivet.

”Vad ska jag med så mycket pengar till? Äter jag för mycket blir jag fet, dricker jag får jag ont i huvvet, reser jag bort längtar jag hem lika fort”, har Aktiestinsen även deklarerat i en intervju med Smålandstidningen.

Lennart Israelsson var en krutgubbe i ordets bemärkelse – och dessutom en renlevnadsmänniska av stora mått. När Dagens PS intervjuade honom berättade han bland annat att han aldrig druckit sparksprit eller rökt en cigarett i hela sitt liv.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: 94-årigt börsgeni ger bort sina aktiemiljoner [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: ”Så himla enkelt att bli börsmiljonär” [DagensPS.se] >