Tidigare statsministern diskuterar #metoo-kampnjen, regeringen och Donald Trumps lynne.

Göran Persson (S), tidigare statsminister under åren 1996-2006, gästar Expressens politikmagasin ”Bara Politik” som sänds på onsdagskvällen. I programmet pratar man bland annat #metoo-kampanjen, flyktingkrisen och bostadsmarknaden.

I en passage i intervjun med tidningens Niklas Svensson diskuterar man härvan kring PPM-jätten Allra och det är då den tidigare S-ministern blir starkt kritisk mot sin efterträdare på statsministerposten. Göran Persson tycker att Stefan Löfven vek sig för lätt för den opinion som bildades mot regeringens beslut att utnämna Thomas Bodström, som suttit i Allra styrelse, till Stockholms landshövding.

När ämnet kommer upp blir Persson upprörd och kallar regeringens hantering för ”dyster”, skriver Expressen.

”Den typen av storm får man alltid kring utnämningar /…/ Jag beklagar faktiskt det som hände för Thomas del. Han blev skadad av detta, och det var inte hans fel att det slutade på så sätt”, säger han i programmet.

ANNONS
ANNONS

Vidare diskuterades även USA, Nordkorea och Donald Trump. Och precis som Göran Persson har uttryckt tidigare – vilket DagensPS skrev om – har han inte mycket till övers för den amerikanska presidentens politik, lynne och agerande och kallar hans första tid för ”sämre än väntat”. Persson har däremot börja tvivla på sin tro om att ”The Donald” tvingas bort innan mellanårsvalet 2018.

Dock kan valet i sig bli en tuff match för presidenten.

”Den saken kan bli en väldig motgång för honom. Det blir spännande /…/ Vi har ett förfall i världens största och mäktigaste nation. Ett förfall av politiskt slag och moraliskt slag. Donald Trump är farlig.”