Varje morgon läser Dagens PS ett antal utvalda ledarsidor och sammanfattar det viktigaste.

Idag handlar ledarkollen om VM i fotboll, om sanningar på nätet, om att hemlösheten ökar och om den svarta bostadsmarknaden.

Heja Sverige

Till och med DI låter sig ryckas med av VM-febern inför dagens svenska premiär mot Sydkorea: ”När det stökiga 2010-talet är över har den nu ganska inflammerade svenska nationalismen förhoppningsvis mognat till att se fram emot Victorias kröning, hålla flaggan högt, vara noggrann med försvaret, värna en effektiv socialstat med kvalitet i utbildning och vård, en migration som gynnar ekonomin och inte pressar de sociala systemen för hårt och en stark rättsstat i hela landet. Må svenskarna slå koreanerna.”

Hemlösheten ökar

Ibland är det en ren frist att läsa ETC. Som när man skriver om hemlösheten som ökar: ”När Socialstyrelsen under en vecka i november mätte hemlösheten visade det sig att antalet som sover under bar himmel eller i offentliga utrymmen som busskurer har ökat med 130 procent (!) sedan 2011. Rapporten visar också att minst 24 000 barn hade föräldrar som var hemlösa. Mellan 10 500 och 15 000 av dem uppskattas ha bott i någon form av hemlöshet och nästan 1 500 föräldrar befann sig i akut hemlöshet tillsammans med sitt barn under mätveckan.”

ANNONS
ANNONS

Den sjuka bomarknaden

GP fokuserar på uthyrning av lägenheter på den svarta marknaden: ”Enligt branschorganisation Fastighetsägarna var antalet outhyrda lägenheter förra året det lägsta som uppmätts på ett kvarts sekel i Sverige. I Göteborg är tiden sex år om man köar direkt hos de kommunala bostadsbolagen. Situationen har skapat lukrativa möjligheter för de som hyr ut bostäder utan tillstånd till oskäliga hyror. ”

Var noga med sanningen

Gelfe-Dagblad skriver om ett ständigt aktuelle ämne, detta med att föra vidare uppgifter på våra sociala plattformar: ”Visst vill vi debattera våra skilda uppfattningar men för att föra konstruktiva debatter krävs att vi vet att fakta som ligger till grund för diskussionen går att lita på. Att vi inte skarvar sanningen för mycket, hur vällovligt syftet än må verka vara.Var försiktig med vad du delar och gillar. Det är ett budskap som tål att upprepas under detta valår.”

Dagens Snackis: Ja, gissa. Klockan 14 kliver Sverige in i VM. Så här långt har Island tagit poäng mot Argentina, Schweiz mot Brasilien och Mexico har slagit Tyskland. Mellan klockan 14 och 16 idag står Sverige still.