Nej, sommaren är inte kort. Den tar aldrig slut. Den drog igång i maj redan och sedan dess har den behållit Sverige i ett järngrepp. 

De senaste dagarna har jag äntligen lyckats parera allt skrivande med några sköna stunder vid olika stadsstränder här i Stockholm.

Man kan ju bada snett under Västerbron, på Långholmen, Tanto. 

Det är verkligen helt underbart att kunna simma ut under Västerbron mitt i centrala Stockholm. Dessutom är staden nästan helt tom på folk.

Annars har det mesta handlat om bränderna, både här hemma och i Grekland, där många människor omkommit i lågorna.

Det är den varmaste sommaren på 260 år och om inte detta är naturens sätt att visa upp kvitto på klimathotet så fattar jag inte riktigt vad som krävs.

Utöver detta har mycket handlat om den unga kvinna som hyllats i media för att hon stoppade en utvisning. Nästan ingen verkar dock ha orkat ta reda på att mannen hon slogs för blivit dömd för misshandel och fått sina asylansökan avvisad. Indirekt hade det kunnat vara en Akilov hon slogs för. 

Missförstå mig rätt. Jag är en man som älskar civil olydnad. Jag är ett barn av punken. Men man bör kanske väja sina strider bättre. Och kanske borde media anstränga sig lite innan man villkorslöst gör någon till hjälte.

Mycket har också handlat om Donald Trump och tullarna mellan EU och USA.

ANNONS
ANNONS

Fortfarande känns det som om svenska journalister behöver ”förhålla” sig till Trump. Som om man i varje artikel måste förklara hur knäpp man tycker att han är… Lite tröttsamt vid det här laget.

Nu önskar jag alla en riktig vacker, fridfull och innerlig helg. 

Marcus Birro, Dagens PS.