”Det visar hur högt vi värderar våra anställda”, kommenterar koncernchefen Herbert Diess, enligt Di.se.

Motsvarande 17 150 kronor av de 27 000 kronorna som var och en i personalen får har redan betalats ut och i maj ramlar ytterligare 10 000 kronor in på kontot för den tyska biljättens medarbetare.

Medan Volvos ledning trots en skur av kritik delar på 118 miljoner kronor i bonusar, däribland vd:n Martin Lundstedt som kvitterar ut drygt 21 miljoner i bonus för 2020, belönar Volkswagen personalen på golvet för bra kämpatag under pandemin.

”2020 har varit ett mycket utmanande år för oss alla. Vi måste fortsätta leverera på topp för att kunna behålla det nödvändiga tempot för omvandlingen. För det behöver vi det fortsatta engagemanget från hela teamet. Att vi höjer vinstdelningen visar hur högt vi värderar våra anställda”, säger VW-bossen Herbert Diess, skriver Di.se och hänvisar till ett pressmeddelande från VW.

”Att det nu kommer en extra utbetalning på 1000 euro i maj, trots att det egentligen knappast fanns utrymme i krisåret 2020, är ett bevis på det stora erkännandet för våra anställda”, kommenterar Bernd Osterloh, personalens högsta representant i VW-ledningen.

Läs mer på Di.se där bilbjässens försäljningssiffror även redovisas.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Svanberg försvarar bonusarna: Ett försök att rädda företaget [DagensPS.se] »