Postnords vd Annemarie Gardshol har fått en lönelyft på hela 21 procent. Men det beror enligt det statliga bolagets styrelseordförande på att lönen var fel från början.

”Styrelsen brast i sin uppgift att kontrollera vad som var korrekt marknadsmässig lön, vilket är beklagligt men nu åtgärdat”, skriver Postnords styrelseordförande Christian Jansson till tidningen Publikt, som berättar att Postnords vd Annemarie Gardshol fick sin månadslön höjd till 708 333 kronor från 583 333 kronor under 2020, vilket innebär ett lönepåslag på 21 procent, uppger TT som hänvisar till artikeln i Publikt på SvD.se.

Det framgår att tre statliga bolagschefer fick löneökningar på mer än 10 procent förra året.

Näst mest i löneökning bland de statliga bolags-vd:arna fick bildelstillverkaren Orios vd Gustaf Ljunggren, som ökade lönen med 14 procent.

Därefter, trea på listan, kommer LKAB:s vd Jan Moström vars månadslön höjdes med 11 procent.

Allra bäst betalt av de statliga bolagscheferna har Vattenfalls vd Anna Borg, som fick en månadslön på drygt 1,3 miljoner kronor när hon tillträdde i november i fjol.

ANNONS
ANNONS

Publikt, som ges ut av fackförbundet ST, konstaterar att kvinnorna leder löneligan bland de statliga bolagstopparna. Läs mer om det här.

Läs även: Vd får 1,5 miljarder för att sluta [DagensPS.se] »