Dagens industri pekar ut fyra potentiellt förvärvsintensiva sektorer i form av fastigheter, TMT (telekom, media & teknologi), finans och råvaror. Bland annat pekas Avanza ut som ett tänkbart förvärvsobjekt.

Fastighetsbolagen på börsen handlas överlag med ovanligt höga substanspremier, men man bedömer från tidningens håll att förutsättningarna är goda för nya bud och budstrider likt den i Victoria Park i höst. Ett tänkbart utköpsobjekt är Atrium Ljungberg medan man bedömer att det är en tidsfråga innan Blackstone köper ut D. Carnegie som man äger 60 procent av.

Inom TMT skriver tidningen att mest aktuella ämnet är om Telia och Bonnier kommer överens om Bonnier Broadcasting. Även norska Telenor kan komma att genomföra förvärv samtidigt som riskkapitaljätten EQT uppges närmast bada i pengar.

ANNONS
ANNONS

På finanssidan noterar Di konsolideringen inom sektorn och anser att Avanza och inkassobolaget Hoist Finance är högst tänkbara förvärvsobjekt. Den stora frågan är om någon kan tänkas betala en premie för Avanza, mot bakgrund av att aktien handlas nära högstanivåer.

På råvarusidan tror man att det är upplagt för en konsolideringsvåg, speciellt bland norska underleverantörer.