Minikit har utvecklat sin e-handelsplattform för att förenkla för föräldrar som vill köpa sina barnkläder i andra hand.

Hållbarhet blir allt viktigare både för företag och för konsumenter och i dag arbetar flera företag inom klädindustrin för en hållbarare konsumtion. Under de senaste åren har intresset för second hand-kläder växt.

Förenkla för föräldrar

Det har Minikit tagit fasta på. De har utvecklat sin e-handelsplattform för att förenkla för dem som vill köpa sina barnkläder i andra hand. För att underlätta och inspirera sätter Minikit ihop andrahandskläder som passar ihop i klädpaket.

Det är Josefin Rundquist och Maja Andersson som står bakom Minikit, de vill att alla småbarnsföräldrar ska känna till Minikit inom fem år. De vill också att bolaget ska lanseras internationellt.

Ville skapa hållbart bolag

”Både jag och Maja ville skapa ett hållbart bolag, både socialt och ekonomiskt men verkligen miljömässigt hållbart. Jag har drivit små bolag och testat olika affärsidéer i några år och Maja har jobbat på Nakd ända sen de var fåtal personer på plats. Vi båda gillar att vara med när något växer och att kunna påverka till något bra”, säger Josefin Runquist till Breakit.

Hon säger vidare att drivkraften är att bevisa att det går att sälja återvunna produkter via e-handel med lika höga marginaler som annan e-handel.

Går bra för bolaget

Och det har gått bra för Minikit sedan starten i maj förra året. För hela 2020 hamnade omsättningen på 160 000 kronor och verksamheten växer kraftigt.

Under första kvartalet i är omsattes 250 000 kronor och helårsprognosen ligger på minst 2 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Testa snabbt och ändra snabbt

Josefin Runquists bästa råd till nyblivna entreprenörer är att testa snabbt och att vara beredd på att lika snabbt ändra riktning.

”Det är inte lönt att sitta och fundera ut de smartaste lösningarna och de bästa vägarna att ta. Kunderna kommer berätta så mycket för er när ni är igång så att allt kommer vändas upp och ner ändå och då är allt det jobbet ni suttit och funderat ut förgäves”, säger hon till Breakit.

Läs mer: Svenska e-handlare glada över nya momsregler