Dagens PS

Två tunga bakslag på rad för Tesla

Tesla
Dels hotar nu ett stopp för transporter av Teslabilar i hela Norden, dels får Tesla inte hämta ut sina registreringsskyltar som det var sagt. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 06 dec. 2023Publicerad: 06 dec. 2023

Dels hotar ett stopp för transporter av Teslabilar i hela Norden, dels får Tesla inte hämta ut sina registreringsskyltar som det var sagt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Göta hovrätt ger Transportstyrelsen prövningstillstånd och har även beslutat om inhibition av Norrköpings tingsrätts beslut om ett miljonvite mot Transportstyrelsen om Teslas registreringsskyltar inte lämnas ut.

Myndigheten överklagade i sista stund tingsrättens beslut, som tills vidare inte får verkställas i väntan på rättegång.

“Innan hovrätten fattar ett slutligt beslut ska Tesla få möjlighet att slutföra sin talan”, skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

Strejken mot Tesla har pågått i sex veckor

Blockaden mot Tesla är kopplad till fackets utdragna strejk mot den amerikanska elbilsjätten för att den vägrar teckna kollektivavtal i Sverige.

Som Dagens PS berättat har danska transportfacket hotat att varsla om sympatiåtgärder med strejken i Sverige, som pågått i sex veckor på Teslas verkstäder i Sverige.

Läs mer: Konflikten med Tesla sprider sig – danskarna hotar med strejk Dagens PS

Nu har detta skett.

ANNONS

“Även om du är en av de rikaste människorna i världen kan du inte bara skapa dina egna regler. Vi har en del avtal på arbetsmarknaden i Norden och dem måste man följa om man vill göra affärer här”, säger Jan Villadsen, ordförande i danska 3F Transport, till Dagens Arbete som nu skriver att även facken i Finland och Norge inom väntas lägga strejkvarsel inom kort.

Enligt en källa till DA kan det här leda till stopp för leveranser av Teslabilar i hela Norden.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS