Det skrev Dagens Industri när man i maj förra året kunde konstatera att svenske stjärnentreprenören Filip Tysander genomfört det han lovade ett år tidigare i en intervju med Veckans Affärer: bolaget Daniel Wellington hade sprängt miljardvallen och redovisade en försäljning på 1,4 miljarder kronor.

ANNONS

Nu hyllas den unge svenskens rekordsnabba resa till miljardimperium även utomlands. Affärsmagasinet Inc listar Europas snabbast växande privatägda bolag och kan konstatera att Tysanders företag ökat med otroliga 4695 procent under de senaste tre åren.

 

Filip Tysander grundade Daniel Wellington 2011 efter en backpackerresa i Australien.
Filip Tysander grundade Daniel Wellington 2011 efter en backpackerresa i Australien.

DagensPS.se har tidigare skrivit om ”svenssonkillen” Filip Tysander – uppväxt i en helt vanlig familj i Järfälla utanför Stockholm – och som efter en backpackerresa i Australien valde att starta klockföretaget Daniel Wellington. Bolaget har i dag omkring 200 anställda i länderna Sverige, USA, Kina och nu senast Hong Kong. Filip Tysanders har själv blivit stenrik på rekordtid och köpte för några år sedan Sveriges dyraste lägenhet i närheten av Stockholms centralstation.

MISSA INTE: Så byggde han miljardaffär rekordsnabbt [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Spränger miljardvall på bara 4 år [DagensPS.se] >