Spotifys vd Daniel Ek toppar Business Insiders lista över Europas coolaste vd:ar. (Foto: TT)
Spotifys vd Daniel Ek toppar Business Insiders lista över Europas coolaste vd:ar. (Foto: TT)

ANNONS

Det är Business Insider som rankar coolaste vd:arna för europeiska startup-bolag och tidningen placerar musiktjänsten Spotifys vd Daniel Ek överst på listan, som innehåller totalt 34 namn men DagensPS.se väljer att fokusera på de svenska toppcheferna.

Tia på listan är Alexander Ljung, också han vd för en svensk musiktjänst – Soundcloud – som grundades 2007 i Sverige men nu har sin bas i Berlin med kontor även i London, New York och San Francisco.

Därefter, på plats elva, kommer betaltjänsten Klarnas vd, Sebastian Siemiatkowski, som i sin tur följs av Izettles vd Jacob de Geer, nummer tolv på listan alltså, som är inriktad på toppchefer inom techbranschen.

På listan figurerar även en old boy inom svenskt affärsliv, dock är han inte svensk, det handlar om Hans-Holger Albrecht, på plats 19 och som i dag är chef på musikströmningstjänsten Deezer i Frankrike. Albrecht blev kändis i svensk affärspress när han var vd för MTG.

Slutligen, på plats 30 på Business Insiders coolaste vd-lista, kommer Alan Mamedi, som är vd för svenska telefonboksappen Truecaller.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Spotify erbjuder Obama nytt toppjobb [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Daniel Ek: ”Måste inte vara nummer ett” [Dagens PS] >