Unikt lästips: Jobba mindre och bli rik. Det låter som en dröm men det är fullt möjligt och sajten Driva Eget tipsar om en bok på temat.

ANNONS

Sajten rekommenderar tio böcker för alla som vill tjäna pengar, investera och bli så där härligt ekonomiskt oberoende.

En av böckerna, där författaren är Tim Ferriss, handlar om att du inte behöver arbeta dygnet runt för att få guldkant på tillvaron.

Bokens titel är 4 timmars arbetsvecka. Den är en guide till hur du jobbar mer komprimerat men ändå får mer gjort och bli förmögen på köpet. Effektivt, produktivt och lukrativt, kan det kanske sammanfattas.

Boken visar vägen

”Oavsett om du drömmer om att slippa heltidsjobbet, att resa jorden runt i lyx, tjäna femsiffriga belopp varje månad med minimal arbetsinsats eller bara få leva mer och jobba mindre, så talar 4 timmars arbetsvecka om hur du ska göra”, skriver Driva Eget.

Låter detta intressant? Då kan drömlivet stå för dörren!

Nämnda bok, 4 timmars arbetsvecka av Tim Ferriss, är alltså en i raden av läsvärd prosa, enligt sajten som även tipsar dig om att läsa övriga böcker (författare inom parentes): Vägen till ekonomisk frihet (Bodo Schäfer), Rich Dad, Poor Dad-serien (Robert T. Kiyosaki), Think and Grow Rich (Napoleon Hill), The Richest Man in Babylon (George S. Clason), Vägen till din första miljon – alla kan bygga en pengamaskin (Tobias Schildfat), The Intelligent Investor (Benjamin Graham), The Millionaire Next Door (Thomas J. Stanley) och Så här kan alla svenskar bli miljonärer (Per H Börjesson).

Fler tips på hur du blir rik

Under åren har Dagens PS levererat åtskilliga tips på hur du kan bli rik. Här är ett i raden av dessa. Det är Mohammed Salih, sparekonom på Aktiespararna som är på god väg att bli miljonär på börsen innan 30.

Han har över 30 000 följare på sitt Instagramkonto och där redogör han för sin börsstrategi.

”Förutom att man får följa min väg till miljonen har kontot ett större syfte. Jag vill visa att alla kan bli miljonärer med hjälp av börsen. Även små medel kan växa till sig och bli mycket pengar. Alla kan bli miljonärer med en Svensson-lön, det är mottot”, har Mohammed Salih berättat, vilket både Blekinge Läns Tidning och Kvällsposten/Expressen uppmärksammat, liksom Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Här bor du gratis och blir rik på kuppen [DagensPS.se] »

Läs vidare: 23-åring miljonär på egen utbildning [DagensPS.se] »

Missa inte: 18-årig svensk miljonär på succé – köper bostad [DagensPS.se] »