Socialdemokraterna vill att förändringarna i arbetsrätten ska utgå från parternas överenskommelse och säger därmed nej till las-utredningen.

ANNONS

Det uppger Stefan Löfven på Facebook.

”Socialdemokraternas verkställande utskott har ställt sig bakom att en förändring av anställningsskydd och omställning ska ske utifrån parternas överenskommelse, i stället för den så kallade Toijer-utredningen”, skriver statsminister Stefan Löfven och fortsätter:

”Fack och arbetsgivare bäst lämpade”

”Fack och arbetsgivare är helt enkelt bäst lämpade att göra upp om de långsiktiga spelreglerna på arbetsmarknaden”, skriver Löfven.

”Han vill bygga vidare på den uppgörelse som Svenskt Näringsliv och [privattjänstemannakartellen] PTK slöt när man förhandlade om arbetsrätten trots att LO inte ville vara med”, säger Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach i en analys.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt har tidigare hotat att fälla Stefan Löfvens regering. Nu skriver Sjöstedt på Twitter att regeringen inte kan ”påtvinga LO försämringar, det kan vi aldrig godta”.

ANNONS
ANNONS

DN skriver på ledarplats att regeringen och samarbetspartierna C och L kan strunta i LO. ”Avtalet mellan Svenskt Näringsliv och PTK är för bra för att tacka nej till – oavsett vad LO tycker.”

Läs vidare: Expert varnar: Lös las – annars flyr miljardbolagen [DagensPS.se] »