Kontorsskyskrapor som vi känner till dem kommer antagligen att försvinna. Det är en av slutsatserna i en undersökning av kommunikationsbolaget Poly om hur världen förändras av coronakrisen. En annan slutsats är att anställda kommer designa sina hemmakontor mer utförligt. 

ANNONS

Undersökningen är gjord av  amerikanska teknik- och kommunikationsbolaget Poly. Den är baserad på konsultation med experter på arbetsfrågor, kontorsdesign och psykologi.

I undersökningen konstateras att anställda kommer att spendera mer pengar och energi på sina hemmakontor. Eftersom mer tid spenderas där, blir det viktigare att det matchar det ordinarie kontoret.

En annan slutsats är att ”kontorsskyskrapor som vi känner dem kommer sannolikt att bli historia” och att stadsbilden alltså kommer att förändras.

En sista slutsats är att coworking blir vanligare och att företag kommer att köpa lokaler i utkanten av städer så att anställda kan arbeta med lämpliga personer på olika projekt.

”Flexibelt arbete spritt över olika platser”

Bolagets chefsstrateg Darrius Jones säger i ett uttalande:

ANNONS
ANNONS

”Nästa normala handlar om hybridarbete som blir standard när vi ska anpassa oss efter nya förutsättningar. Det kommer vara flexibelt arbete spritt över olika platser, med omfattande, produktiva arbetsytor som kan husera varje enskild medarbetares arbetsstil.”

Se hela rapporten på Polys hemsida.