Experterna siar om det nya året. Dessa är de viktigaste frågorna som påverkar företagare under 2021.

ANNONS

Företagarnas vd Günther Mårder säger till Di att det nu är ett gyllene tillfälle för företagare att satsa. Det finns tillgångar till salu, tillgänglig arbetskraft och behov att möta.

”För den som är redo att investera kan det alltså gå fort att komma i gång,” säger han.

EU-pengar

Günther Mårder säger vidare att det är bra för företagare att hålla koll på EU-pengar som är kopplade till pandemin, samtidigt som ”de nya rut-tjänsterna, som tvätt vid tvättinrättning och möblering av bostad, ger nya företag möjlighet att etablera sig och befintliga att expandera”.

Ulrika Lundh Eriksson, skatterådgivare på PwC i Göteborg säger till Di att höstbudgeten innehåller många nyheter.

”Till exempel införs en skattereduktion med 3,9 procent vid inventarieinköp, som utgår från anskaffningsvärdet.”

Växastödet utökas

En annan glad nyhet för företagare är att det så kallade växastödet utökas. Det innebär att företag får tillfälligt nedsatta arbetsgivaravgifter för anställning av både den första och andra medarbetaren – från den 1 juli.

Våra digitala mötesplatser är här för att stanna, och som företag kan dra nytta av. Det säger Magnus Stein, vd för den digitala avtals- och juristtjänsten Lexly.

”Distansarbete har varit en utmaning för många företag under det gånga året,” säger han och fortsätter:

”Att hitta lösningar för att skapa större social närvaro, gemenskap och sammanhållning, kanske inspirerad av hur den yngre generationen umgås digitalt, ser jag affärsmöjligheter i.”

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Hållbarhet mer vanligt i småföretag