The Washington Post tolkar den svenske statsministern som att han tillstår att Donald Trump hade rätt i sitt påstående i fjol om att Sverige har problem med invandringen.

ANNONS

Di uppmärksammar att Stefan Löfvens USA-besök och möte med president Donald Trump får lite utrymme i den amerikanska pressen.

Dock konstaterar tidningen att The Washington Post uppfattar det som att Löfven mer eller mindre ger Trump rätt i hans uttalande förra året om att Sverige har problem med invandringen.

Det står i artikeln, enligt Di, att Stefan Löfven lovar ta tag i problemen som invandringen fört med sig och bekämpa gängvåldet.

Allt för att, ”i ren Donald Trump-anda, göra Sverige fantastiskt igen”.

Enligt The Washington Post finns det stora likheter mellan Trumps hårdföra politik mot ligor – han vill utvisa medlemmarna i organisationen MS-13 och begränsa den muslimska invandringen; det här liknar den svenske statsministerns tal om hur han vill bekämpa gängkriminalitet, enligt artikeln.

ANNONS
ANNONS

PSsst, missa inte den här artikeln – när Donald Trump uttalade ”det som hände i Sverige i går kväll” och ingen begrep vad han menade.