En kund hos McDonald’s fick av misstag en påse med 5 000 dollar i kontanter när han skulle köpa mat. Men i stället för att behålla pengarna, gjorde han någonting oväntat. 

ANNONS

Det var när Josiah Vargas, USA, besökte McDonald’s för att köpa frukost, som han upptäckte att allt inte stod rätt till. Påsen, som en anställd hade räckt över till honom, innehöll inte en McMuffin, utan någonting helt annat.

När Josiah Vargas satte sig i parken vid restaurangen upptäckte han att det låg en bunt sedlar i påsen – närmare bestämt 5000 dollar, ungefär 51 000 kronor, skriver CNBC.

”Och nu måste jag lämna tillbaka dem eftersom jag är en bra person, antar jag”, sa Vargas i ett klipp som han senare publicerade på TikTok. ”Varför gör ni så här mot mig, hörrni? Vet ni hur mycket jag skulle behöva de här pengarna? Varför hamnade jag i den här situationen?”

Över 2 miljoner visningar

Vargas fortsatte att filma sig själv medan han gick tillbaka till McDonald’s-restaurangen för att lämna tillbaka pengarna. När han sträckte över påsen till personalen frågade han skämtsamt ifall de tvättade pengar.

”Herregud, jag vill verkligen ge dig en kram just nu”, hörs en av de anställda säga.

Som tack för att Vargas valde att lämna tillbaka pengarna, belönade personalen honom med 200 dollar (2000 kronor) i kontanter och fria måltider på McDonald’s i en månad.

Klippet som Vargas publicerade på TikTok har nu över 2 miljoner visningar.

Startat en insamling

Josiah Vargas bror har nu startat en insamling via Go Fund Me där han hoppas kunna samla in 5000 dollar, 50 000 kronor, till brodern.

ANNONS
ANNONS

”Låt oss samla in pengarna till den här mannen. Han förtjänar dem!” skriver brodern på insamlingssidan.

Hittills har insamlingen fått in 1192 dollar, 12 000 kronor.

Läs även: McDonald’s och Wendy’s stäms – hamburgare för fina på bild [Dagens PS]