Dagens PS

Läsarna överens: Inget behov av könskvotering

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. (Foto: Benjamin Child / Unsplash)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 10 juni 2019

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nyhetsveckan innehöll en hel del intressanta ämnen, och i skrivande stund har 609 av Dagens PS läsare valt att avlägga en röst i våra dagliga frågor.

I måndags frågade vi om ni läsare ansåg att Sverige måste ta hårdare tag mot svartjobb. En överväldigande majoritet svara ja, och kanske är problemet faktiskt mer utbrett än man tidigare trott?

LÄS MER: Svartjobbsfabrik avslöjad i Stockholm >

Tisdagens fråga handlade om könskvotering i ledningen hos svenska storbolag, och även här var läsarna mycket överens: det behövs ingenting sådant. Frågan om könskvotering kan ofta vara en vattendelare, mycket på grund av att effektiviteten av kvotering inte kunnat fastställas.

LÄS MER: Manliga vd:ar stoppar kvinnliga toppchefer >

Trumps handelskrig rasar vidare, och vi frågade er läsare i onsdags om ni är oroliga för det. Tre av fyra är inte oroliga, och det kan bero på att Trump riktat in sig på Kina och inte fokuserat lika mycket på EU – än så länge. Frågan är hur länge hans protektionistiska korståg ska fortgå.

ANNONS

Veckans sista fråga kom i fredags efter en paus under Nationaldagen. Vi frågade om arbetet mot korruption inom idrotten, och om det behövs hårdare tag. Läsarna var överens om att det inte görs tillräckligt. Senaste åren har flera stora härvor inom idrotten börjat nystas upp – inte minst de stora dopingskandalerna inom cykeln och Ryssland – men hur stort är mörkertalet fortfarande?

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS