Kavall har smyglanserats i Göteborg. Företaget har sedan starten för inte ens ett halvår sedan rusat fram, något som Dagens PS tidigare berättat om.

ANNONS

Nu har man alltså tagit steget till Göteborg, med en smygstart i de centrala delarna av staden.

”Nu är vi äntligen live i Göteborg!” skriver bolagets vd John Tengberg, i ett mejl till kunder på förturslistan.

Cykelbud levererar kassarna

I samarbete med lokala mataffärer lovar appen blixtsnabb leverans. Per cykelbud forslas matkassarna från butik till beställarens dörr, och det ska gå på tio minuter. Företaget riktar enbart in sig på leverans av livsmedel från butik, inte som konkurrenten Foodora som ju också levererar färdiglagat.

I det mejl som skickats till kunderna inför att Kavall har smyglanserats i Göteborg uppmanas de, enligt Göteborgs-Posten, att ge feedback till företaget.

”Ny butik – nya utmaningar, så all hjälp och feedback tas tacksamt emot”, skriver vd John Tengberg till sina färskaste kunder.

Värd en halv miljard

Startupen från Stockholm har tidigare bara erbjudit sina tjänster i de centrala delarna av Stockholm.

Bolaget värderades tre månader efter starten till drygt en halv miljard kronor, och har väckt stort intresse bland investerare. Bland annat har investmentbolaget VNV Global gått in som delägare. Också riskkapitalbolaget Inbox Capital, Krypgrundaren Fredrik Jung Abbou och Hungriggrundaren Samir Bachkani har gått in som delägare i Kavall.

Nöjd med gensvaret

Bakom Kavall, som alltså grundades i maj i år, står Robin Rendahl och Peter Simon. 

Leveranserna sköts av tim- eller visstidsanställda cykelbud, som enligt företaget har löner i linje med hotell- och restaurangfackets krav.

ANNONS
ANNONS

Exakt hur många som anslutit sig till appen är hemligt, men i somras sa Robin Rendahl att han var nöjd med det mottagande appen fått i Stockholm.

”Vårt fokus nu är att bredda antalet människor som kan använda vår tjänst. Det här är en kapitalintensiv affär, vi ska öppna fler butiker och anställa fler kurirer” sa han då till DI Digital.

Läs även: Höjda matpriser spås i höst [Dagens PS]