I USA spirar en ny het teori om hamstring av arbetskraft, den förklarar arbetsmarknadens relativa motståndskraft trots försämrade ekonomiska utsikter.

ANNONS

Bland vissa ekonomer och besserwissrar i USA, vars ekonomi går upp och ned, har begreppet hamstring av arbetskraft slagit rot som ett sätt att förklara den amerikanska arbetsmarknadens relativa motståndskraft i de försämrade ekonomiska utsikterna, det rapporterar Business Insider.

Hamstring av arbetskraft syftar på tanken att företag de senaste två åren har kämpat för att hitta arbetskraft och därför nu inte vill säga upp de medarbetare de kämpat så hårt för att anställa. Enligt teorin skulle det här kunna mildra en lågkonjunktur eftersom folk får behålla sina jobb.

Men, vid en noggrann granskning håller inte den här teorin.

Kan säga upp arbetskraft

Om arbetsgivare antar att arbetsmarknaden kommer bli svår kan de vara villiga att drabbas av svagare produktivitet och lägre vinster för att behålla sina medarbetare, men om de antar att det kommer bli lätt att hitta arbetstagare som är villiga att arbeta för lägre lön, kan de säga upp personal i en nedgång.

I början av 2010-talet ökade antalet anställningar och då menade folk att företagen hamstrade billiga arbetstagare eftersom de väntade sig att lönerna skulle öka, men nu är arbetsmarknaden svår och förespråkare för hamstring av arbetskraft antar att prognoserna om lågkonjunktur är överdrivna och att arbetsgivare måste vara redo för stark efterfrågan.

Kan vara rationellt att ta kostnader nu

Företag kan prognostisera konsumenters framtida efterfrågan och justera sina kostnader därefter. Ett företag som antar att efterfrågan ska hålla i sig kommer vara tveksamt till att sparka medarbetare eftersom de då skulle missa högre vinster när efterfrågan återhämtar sig.

Det kan vara rationellt för företag att ta kostnader nu och hålla fast vid sin personal så att de är tillgängliga senare. I en miljö där det varit brist på arbetskraft kan hamstring av arbetskraft existera och även i en situation med dämpad efterfrågan kan de säga upp folk långsammare än de annars skulle ha gjort.

ANNONS
ANNONS

Det är dock viktigt att inte överdriva tron på hamstring av arbetskraft, antalet uppsägningar i USA är lågt, men de börjar öka och anställningstakten har börjat sakta ned, det skriver Business Insider.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Larm: Varselstorm hotar svenska byggföretag [Dagens PS]