Anna-Karins business är konst och musik. ”Våga göra något annorlunda”, tipsar hon.

ANNONS

I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Vem är du?

”Jag är en konstnär som jobbar med performance, musik och måleri. Den senaste utställningen jag var med på var vid ett galleri i New York, Chelsea.”

Hur fick du idén?

”Min pappa var konstnär och lärde mig teckna som barn, han tyckte ganska snabbt att jag blev bättre på det än honom. Min bildlärare uppmuntrade mig också att fortsätta utveckla mitt konstnärskap, företaget som konstnär startade jag långt senare.”

”I 20-årsåldern började jag måla mer och ställde ut på gallerier, offentliga miljöer och konsthallar. Jag har även under de senaste åren producerat multimediashower i en kombination av musik, filmer, målningar och sång. Mellan 2009 och 2015 studerade jag konstvetenskap och musikproduktion, min praktik gjorde jag på en musikstudio i New York, Times Square. På studion blev de mycket förtjusta i min musik som de upplevde som väldigt unik och annorlunda, de ville därför producera en hel show tillsammans med mig. Därför sammanställde jag en show med min konst och musik som nu är klar för att visas i New York.”

Vad blir nästa steg?

”Jag kommer under 2018 åka till New York och uppträda med min multimediashow, förhoppningsvis kommer det leda till fler uppdrag och spelningar.”

ANNONS
ANNONS

Bästa entreprenörstips?

”Våga göra något helt annorlunda som syns och gör dig unik på marknaden”

Värsta fallgropen?

”Som konstnär är det nog att vara för okunnig inom ekonomi, marknadsföring och försäljning, lär dig mer om bokföring eller skaffa en revisor.”

Hur ser finansieringen ut – vad bör man tänka på?

”Skaffa dig extrajobb, det finns gott om tillfälliga jobb inom vård och omsorg eller som lärare. Det är tufft att överleva som konstnär du behöver andra jobb tills du slagit igenom.”

Var ser du dig själv/företaget om fem år?

”Förhoppningsvis bor jag i New York och arbetar med konst och musik i någon form, älskar den staden.”

Vem borde bli nästa Veckans Entreprenör – och varför?

”Artely. Jag tycker att de alltid visar intressant konst och de känns som en frisk fläkt i Stockholms konstvärld.”

Namn: Anna-Karin Svedjestrand
Yrke: Konstnär, musiker och artist
Ålder: 48 år
Bor: Stockholm
Civilstånd: Singel
Gör helst: Tränar eller umgås med vänner
Gör helst inte: Yoga
Det vet ingen om mig: Att jag inte har några hemligheter.

ANNONS
ANNONS

AnnaK the bohemian queen

Anna-Karin Svedjestrand

AnnaK production