Hög tjänsteman får jobba kvar trots svartuthyrning

Uppdaterad: 31 maj 2023Publicerad: 31 maj 2023
Trots att en hög tjänsteman inom Stockhilmshem ertappats med svartuthyrning får han jobba kvar
Trots att en hög tjänsteman inom Stockhilmshem ertappats med svartuthyrning får han jobba kvar. (Foto: Pexels)

En man med hög position inom det allmännyttiga bostadsbolaget Stockholmshem har fått behålla sitt jobb trots att han brutit mot lagen.

ANNONS
ANNONS

Stockholmshem satsar mycket resurser på att förhindra olovlig andrahanduthyrning, men en högt uppsatt tjänsteman inom bolaget får behålla jobbet trots att han ertappats med att hyra ut lägenheter svart, det rapporterar Aftonbladet.

Inte polisanmält

Trots att det sedan 2019 är brottsligt att hyra ut i andra hand utan tillstånd har inte Stockholmshem polisanmält tjänstemannen.

Magnus Ljungkvist, bolagsstrateg på Stockholmshem säger att de har markerat för mannen att de ser väldigt allvarligt på saken.

“Vi jobbar med den frågan dagligen. Otillåten uthyrning i andra hand riskerar att göra så att människor som har rätt till en lägenhet stängs ute från Stockholms ganska trånga bostadsmarknad”, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Fisk skriftlig varning

Den höga tjänstemannen har fått en skriftlig varning och krav på rättelse. Magnus Ljungkvist säger att förtroendet för tjänstemannen är skadat men att nivån på arbetsrättslig åtgärde hamnade på en skriftlig varning.

“Det är en av de skarpaste åtgärderna som går att vidta, och det visar att vi tar det här på mycket stort allvar”, säger han till Aftonbladet.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Missa inte det här vid andrahandsuthyrning

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.