Hemnets styrelseordförande Håkan Erixon avgår

Uppdaterad: 12 aug. 2022Publicerad: 12 aug. 2022
Håkan Erixon avgår som ordförande för Hemnet
Håkan Erixon avgår som ordförande för Hemnet. (Foto: Hemnet)

Håkan Erixon avgår som styrelseordförande för Hemnet på grund av att han inte är överens med bolagets amerikanska huvudägare General Atlantic.

ANNONS
ANNONS

Håkan Erixon har varit Hemnet Groups ordförande i sedan 2017 och har lång erfarenhet av finans- och investeringsbranschen. Han förklarar i ett pressmeddelande att han och huvudägarna har lite olika syn på hur styrelsearbetet bör bedrivas.

“Jag anser därför att det är rätt att avgå med en kort övergångsperiod så bolaget kan gå vidare. Det har varit en stor ära för mig att få leda styrelsens arbete liksom att få arbeta med ledningen och alla anställda, och jag önskar Hemnet all lycka i framtiden”, säger han i pressmeddelandet.

Han tar över så länge

Hemnets styrelse har beslutat att Chris Caulkin tar över som styrelseordförande när Håkan Erixon slutar den 31 augusti.

”Håkan kom till Hemnet som styrelseordförande när vi förvärvade företaget för fem år sedan och har varit en nyckelpartner till aktieägarna och ledningen i att bygga upp Hemnet till vad det är idag. Jag vill tacka honom för hans engagemang och ledarskap under denna viktiga period och för hans bidrag till Hemnets framgångsrika övergång till ett börsnoterat bolag. Valberedningen kommer nu att påbörja sitt sökande efter en efterträdare som ska leda bolaget genom dess nästa utvecklingsfas och under tiden ser jag fram emot att leda styrelsens arbete”, säger Chris Caulkin i pressmeddelandet.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Allt kyligare på svensk bostadsmarknad

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.