Den amerikanska butikskedjan ska betala motsvarande 91 miljoner kronor i skadestånd – kvinnan hamnade i rullstol efter ett Walmart-besök.

ANNONS

Kvinnan stämde Walmart 2017 sedan hon enligt egen utsago skadats genom att trampa på en rostig spik när hon var och handlade.

Händelsen inträffade 2015 och kvinnan fick amputera nästan hela sitt högra ben efteråt.

I dag sitter hon i rullstol sedan sex år tillbaka och är oförmögen att klara sig själv. Hennes vuxna barn hjälper henne med vardagsbestyren.

Det är South Corolina Outlet State som berättar att Walmart nu dömts att betala kvinnan 10 miljoner dollar, motsvarande 91 miljoner kronor, i skadestånd.

Walmart har utan framgång bestridit yrkandet

Walmart har hela tiden motsatt sig kravet och att skadorna kan ha uppstått i samband med att kvinnan trampade på spiken i butiken, men hennes advokater har förklarat att det ledde till en infektion som sedan resulterade i tre amputationer där kvinnan miste stora delar av sitt ben och flera tår.

Vid första amputation förlorade hon en tå. Under amputationen efter det förlorade hon ytterligare tre tår och kvar blev bara stortån.

Den tredje amputationen skedde precis ovanför knät.

Förra månaden avgjordes fallet i en domstol i Florence County, där juryn kom fram till att Walmart ska betala kvinnan det begärda skadeståndet.

Tänker köpa en protes

Kvinnans advokater berättar för The State att hon tänker använda pengarna till att köpa en protes och göra hemmet mer rullstolsvänligt.

ANNONS
ANNONS

Pengarna kommer också gå till att bekosta hennes framtida, medicinska räkningar.

Walmart är världens största detaljhandelskedja med 11 400 butiker i 26 länder, enligt Wikipedia.

Läs även: Världens rikaste familj: Så investerar vi på börsen [Dagens PS]