Småföretagare tycks i hög grad stå bakom ett svenskt Nato-medlemskap, men bortsett från Carl Bennet är det ganska tyst om Nato i näringslivet.

ANNONS

”Vi tycker att det är lite sorgligt att inte fler organisationer i civilsamhället har gett sig in i debatten. Ingen organisation i näringslivet, utom vi, har gjort det. Inte Svenskt Näringsliv, LRF, fastighetsägarna, arbetsorganisationer eller branschorganisationer”, säger Företagarnas vd Günther Mårder till Svenska Dagbladet.

Expressen har tidigare berättat att bland andra Jacob Wallenberg tillsammans med finansminister Mikael Damberg och andra svenska företagsledare deltagit i ett möte i Helsingfors om Nato.

Miljardären Carl Bennet är ytterligare en av näringslivstopparna som ser positivt på att Sverige äntligen ansöker om att gå med i Nato.

Han anser nämligen att Sverige borde gått med i försvarsalliansen redan för 20 år sedan när Polen och Baltikum gick med i Nato, säger han till SvD.

”Dörren var vidöppen då”, konstaterar Bennet.

Sju av tio småföretagare, 71 procent, anser att Sverige bör gå med i Nato, enligt en undersökning av organisationen Företagarna i mitten av april där  drygt 1100 personer deltog.

Läs också: Günther Mårder: Logiskt gå med i Nato [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Nato-medlemskap får stort stöd bland svenska företag [Dagens PS]

Läs mer: Analytiker: Nato-medlemskap kan gynna Saabs affärer [Dagens PS]