Efter nästan två år med distansarbete börjar nu de flesta Googleanställda återvända till kontoret, i alla fall på deltid.

ANNONS

På måndag påbörjades Googles arrangemang med hybridarbete, där de flesta anställda väntas vara på kontoret minst tre dagar i veckan, det rapporterar CNBC.

Googles före detta vd och ordförande Eric Schmidt är glad över att Googles personal nu börjar återgå till att jobba på kontoret. Han menar att det är viktigt att personalen finns på kontoret och hävdar att i det i årtionden har visat sig vara effektivt att jobba på kontoret.

Praktiska vinster med att arbeta nära varandra

Eric Schmidt som var Googles vd från 2001 till 2011, hjälpte till att bygga upp det unga startupbolaget till att bli den globala gigant bolaget är i dag.

”Vi tillbringade decennier med att ha de här samtalen om att människor var nära varandra … diskussionen vid kaffebordet och att gå på fika”, säger han till CNBC.

Han menar att det inte bara handlar om nostalgi utan att det finns praktiska vinster med att arbeta tillsammans, exempelvis samtal om professionalism, som kan vara nödvändiga på en arbetsplats med många unga anställda. Sådana samtal är mycket svårare att ha digitalt.

Unga anställda behöver lära sig på kontoret

Eric Schmidt menar också att det för unga anställda mellan 25 och 35 också handlar om att lära sig om sådant som mötesetikett, att hålla presentationer, arbetsplatspolitik och att hantera konkurrenter, både internt och externt. Han menar att det är i den åldern de lär sig.

”Om du missar [det] för att du sitter hemma i soffan medan du arbetar, vet jag inte hur du bygger bra management. Det gör jag ärligt talat inte”, säger Eric Schmidt till CNBC.

Många bevis för att människor är sociala

Han konstaterar dock att det finns undantag, vissa medarbetare kan ha specialiserade roller som kräver mycket personlig kommunikation, en del kanske inte trivs med kontorets karaktär och det finns säkert de som inte ser fram emot att åter börja pendla långa sträckor.

Trots det menar han att permanent distansarbete skulle upphäva minst 30 till 40 års arbetslivserfarenhet och tillägger att det finns många bevis för att människor är sociala.

ANNONS
ANNONS

”Och de nuvarande virtuella verktygen är inte desamma som de informella nätverk som förekommer inom ett företag”, säger Eric Schmidt till CNBC.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Fetast snittlön på Google – 160 000 i månaden [Dagens PS]