E-handelsjätten Amazons vd Andy Jassy meddelar nu att uppsägningarna kommer att överstiga 18 000 medarbetare.

ANNONS

Amazon har tidigare gett besked om att företaget tvingas till massuppsägningar.

Men nu sväller siffrorna över personalnedskärningarna till över 18 000 medarbetare från tidigare kommunicerade 10 000, enligt det nya beskedet från vd:n Andy Jassy, rapporterar bland andra nyhetsbyrån Reuters.

Så slår uppsägningarna på Amazon

Amazon har runt 1,5 miljoner medarbetare globalt inklusive lagerpersonal och uppsägningarna nu är kanske inte så omfattande i förhållande till det men ändå de största i företagets historia.

Uppsägningarna kommer till stor del att påverka företagets e-handel- och personalorganisationer, framgår det vilket innebär i första hand fysiska butiker och administrativa funktioner som HR.

”Amazon har överlevt osäkra och svåra ekonomiska tider förr, och vi kommer att fortsätta göra det. De här förändringarna kommer att hjälpa oss att nå våra långsiktiga möjligheter med en starkare kostnadsstruktur”, skriver Amazonchefen Andy Jassy i ett mejl till de anställda, ett mejl som företaget också publicerat.

Under det senaste året har Amazons aktiekurs halverats på börsen men efter gårdagens besked om de utökade uppsägningarna steg aktien 2 procent i efterhandeln på Wall Street, berättar Reuters.

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Miljardhot från EU tvingar Amazon ändra sig [Dagens PS]