Dagens PS

Efter giftskandalen – Bianca Ingrosso åter i blåsväder

Bianca Ingrosso
Har Bianca Ingrossos följare fått nog? (Foto:TT)
Linn Kolar
Linn Kolar
Uppdaterad: 20 juni 2024Publicerad: 20 juni 2024

Bianca Ingrossos Caia Cosmetics står inför intensiv kritik efter en polisanmäld giftskandal. Kunder har nu också upptäckt fler produkter hos märket som innehåller ett förbjudet ämne.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ingrosso har varit på mångas läppar och i hetluften den senaste tiden.

Så sent som i förra veckan uppdagades den grönmärkta skandalen med klädföretaget Gina Tricot, som anlitade Bianca Ingrosso för att marknadsföra sin skog.

Problemet var bara att det aldrig fanns någon skog.

Kort därpå blev även influencerdrottningens Caia anmält av kemikalieinspektionen för att en av deras sminkpennor visade sig innehålla ett PFAS-ämne.

Nu visar det sig att även fler produkter gör det, skriver DI.

Bägaren rann över

Efter dubbelskandalen rasar nu influencerns följare, som nu utökas till en trippel.

Biancas kommentarsfält på instagram fylldes med kommentarer och de flesta var allt annat än positiva.

ANNONS

“Vad händer med dina pennor? Får man cancer nu? Ska man vara orolig eller? Varför har ni inte gått ut med detta så man inte använder produkten??? Hjälp”, skriver en följare.

Många i Ingrossos kommentarsfält uttrycker även en stor besvikelse över att sminkföretaget inte informerade sina kunder om riskerna, trots att de var medvetna.

Redan den 11 april i år fick Caia Cosmetics information om att deras sminkpenna innehöll det farliga ämnet. De valde dock att inte gå ut med informationen förrän den 14 juni.

Efter polisanmälan avslöjade Camilla Gervide, som driver Bloggbevakning, att ögonpennan dessutom inte är den enda produkten som innehåller gift. Nu ska även en annan ögonpenna göra det.

ANNONS

Senaste nytt

Kemikalieinspektionen kritisk

PFAS kan ha skadliga effekter, både för människa och miljö.

Kemikalieinspektionen skriver i sin mot anmälan enligt Nyheter24 till polisen att ämnet är “klassificerat som reproduktionstoxiskt och misstänkt cancerframkallande”.

De lyfter även vidare i anmälan mot Bianca Ingrosso:

ANNONS

“Sammanfattningsvis kan dessa ämnesgrupper ge allvarliga och irreversibla negativa effekter på både miljön och på människors hälsa om de fortsätter att spridas, och det är därför viktigt att dessa ämnen inte sätts ut på marknaden”.

Bianca Ingrosso svarar inte

Influencern marknadsför ofta Caia Cosmetics på Instagram och deltar i flera kampanjer.

Bianca Ingrosso har dock valt att inte kommentera Kemikalieinspektionens anmälan mot företaget på sociala medier.

Men senare under torsdagen ska influencern ha postat en video där hon låg på mage på ett mötesbord och filmade sig själv.

Videon har väckt upprörda reaktioner på sociala medier och beskrivs som “totalt gränslös” och “toxisk”.

“När kemikalieinspektionen har polisanmält Caia postar Bianca bilder när hon leker Pippi Långstrump liggandes på mötesbordet”, kommenterar en följare.

Vad som sker härnäst är upp till polis och åklagare, men enligt Kemikalieinspektionen leder sådana fall oftast till företagsböter.

ANNONS

Läs mer: Bianca marknadsförde skandalskog för Gina Tricot. Dagens PS

Läs mer: Bianca Ingrosso om nackdelen med att vara rik. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Linn Kolar
Linn Kolar

Utbildad webbredaktör som nu studerar IT, media och design. Nu skribent på Dagens PS som bland annat bevakar världen och hållbarhetsfrågor. 

Linn Kolar
Linn Kolar

Utbildad webbredaktör som nu studerar IT, media och design. Nu skribent på Dagens PS som bland annat bevakar världen och hållbarhetsfrågor. 

ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS