”Prioriteringen på pensionärer är lögn”, heter det i en av många kommentarer till Dagens PS Facebookinlägg. Finansministern dementerar uppgiften om höjd bensinskatt.

ANNONS

I morse berättade vi, med hänvisning till Aftonbladet, att finansminister Magdalena Andersson (S) aviserar nya höjningar av bensinskatten. Dels som ett led i den gröna skatteväxlingen, dels för att täcka upp och framför allt finansiera behovet av äldrevård till 40-talisterna som inom kort fyller 80 år.

Nu hävdar Magdalena Andersson, uppger Omni, att hon tänker begära en rättelse i Aftonbladet för att hon blivit felciterad av tidningens tunga skribent Lena Mellin:

”Vi har ännu inte inlett förhandlingarna med MP, C, L om hur den gröna skatteväxlingen ska genomföras enligt Januariavtalet”, skriver Andersson i ett inlägg på Facebook med rubriken ”Viktigt om bensinskatten och intervjun i Aftonbladet”.

Anderssons besked om att bensinskatten ska höjas ytterligare, om uppgifterna stämmer, river ner stor ilska bland vanligt folk på Facebook:

”Desperation, behövs mer skattemedel när allt ska betalas o kronan som sjunker mer o mer”, lyder en av många kommentarer till nyheten som Dagens PS lagt ut på Facebook.

”Klassisk sosse-politik.. behöver man mer pengar, ja då höjer man bara skatten sk förtryck av medborgarna”, anser någon annan.

Ytterligare någon tycker att makthavarna lämpar över ansvaret på befolkningen.

”Bilisterna kan naturligtvis inte täcka upp de enorma förluster Socialdemokraterna orsakat Sverige.”

ANNONS
ANNONS

De höjda bensinpriserna drabbar i första hand ”fattigpensionärer” medan riksdagsledamöterna, som i en FB-kommentar beskrivs som ”Sveriges nya adel”, inte berörs ett smack, anser ytterligare en Facebookanvändare.

I frågan som vi ställer, om det är okej med högre bensinskatt för att bekosta äldreomsorgen, som också publicerats på Facebook, heter det att Socialdemokraterna ägnar sig åt ”falskspel”.