M-ledaren står fortfarande bakom företrädaren Fredrik Reinfeldts utskällda pensionsutspel.

ANNONS

Moderaternas nye ledare Ulf Kristersson har haft en flygande start vid rodret för Sveriges näst största parti. De senaste siffrorna från Aftonbladet/Inizio visade att partiet skulle få 23,7 procent av rösterna om det var val i dag och samtidigt drar Alliansblocket ifrån med ett försprång om 5,1 procentenheter över de rödgröna.

I en stor intervju inför kommande valspurt träffar Aftonbladet Ulf Kristersson efter 100 dagar på posten. I den förespråkar den nye M-ledaren en starkare polismyndighet, bättre integration samt ett återinförande av den bortre gränsen i sjukförsäkringen – den så kallade ”stupstocken”.

Ulf Kristersson passar även på att hylla företrädaren Fredrik Reinfeldts utspel om höjd pensionsålder där han uppmanade svenska folket att göra sig redo på att jobba till 75. Kristersson – som vid tiden satt på posten som socialförsäkringsminister i Reinfeldts regering – håller fortfarande med sin tidigare partiledare trots det ramaskri som utbröt.

”Medan han var lite bekymrad över hur det föll ut så var jag själv ganska entusiastisk. Det var rätt signal. Om vi lever så länge som vi gör nu så måste vi tänka till ganska rejält och det kommer att få konsekvenser”, säger han till AB och fortsätter:

”Det innebär egentligen bara att de som vill stanna kvar längre får laglig rätt att göra det.”

ANNONS
ANNONS

För att klara av detta bör svenskar förbereda sig för att både skola om sig och byta bana i karriären på ålderns höst. Dessutom, understryker han, är det viktigt att i tid se över både träningen och sitt leverne för att orka längre.