Dagens PS

Tidningsdrake jämför Löfven med Trump

Är Stefan Löfven och Donald Trump lika som bär? Ja
Är Stefan Löfven och Donald Trump lika som bär? Ja
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 07 mars 2018Publicerad: 07 mars 2018

The Washington Post tolkar den svenske statsministern som att han tillstår att Donald Trump hade rätt i sitt påstående i fjol om att Sverige har problem med invandringen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Di uppmärksammar att Stefan Löfvens USA-besök och möte med president Donald Trump får lite utrymme i den amerikanska pressen.

Dock konstaterar tidningen att The Washington Post uppfattar det som att Löfven mer eller mindre ger Trump rätt i hans uttalande förra året om att Sverige har problem med invandringen.

Det står i artikeln, enligt Di, att Stefan Löfven lovar ta tag i problemen som invandringen fört med sig och bekämpa gängvåldet.

Allt för att, “i ren Donald Trump-anda, göra Sverige fantastiskt igen”.

Enligt The Washington Post finns det stora likheter mellan Trumps hårdföra politik mot ligor – han vill utvisa medlemmarna i organisationen MS-13 och begränsa den muslimska invandringen; det här liknar den svenske statsministerns tal om hur han vill bekämpa gängkriminalitet, enligt artikeln.

PSsst, missa inte den här artikeln – när Donald Trump uttalade “det som hände i Sverige i går kväll” och ingen begrep vad han menade.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS