Det slår fackförbundets ST:s ordförande Britta Lejon fast efter generaldirektören Ingemar Hanssons agerande, uppger SVT Nyheter.

ANNONS

Som DagensPS.se berättade i morse har Skatteverkets högste chef – utöver en tidigare skandal som vi också rapporterat om – extraknäckt som juridiskt ombud åt sin särbo.

Det här fick motparten – en arkitektfirma – att uppleva situationen som ytterst obehaglig. Den statliga generaldirektören uppfattades som en ”torped” i det känsliga ärendet.

”Jag kan bara konstatera att alla statligt anställda, och särskilt den högsta ledningen, ska hålla armlängds avstånd från allt som kan påverka verksamheten. Det har han inte gjort här, han borde ha förstått bättre. Det är ett olämpligt beteende”, säger nu Britta Lejon till SVT.

Finansminister Magdalena Andersson (S) har å sin sida kallat Ingemar Hansson till ett möte i morgon, torsdag, för att få svar på frågor som uppstått till följd av det senaste avslöjandet om skattemyndighetens toppchef.

”Jag kommer att resonera direkt med honom om övergripande reflektioner om Skatteverkets anseende. Sedan tar jag gärna ytterligare kommentarer”, deklarerar statsrådet.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Generaldirektör avslöjad: Hemlig ”torped” åt VD [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Generaldirektören tiger om skandalen [DagensPS.se] >