Hanna Wigh (SD) hoppar av och blir politisk vilde efter påstått sexövergrepp från en partikollega.

ANNONS

Det berättar den sverigedemokratiska riksdagsledamoten i måndagens Kalla Fakta, som citeras av Expressen. Enligt Hanna Wigh ska hon ha blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp från en riksdagskollega inom partiet – men tystats ned internt.

”Han hade en hand mot halsen och tryckte mig mot väggen. Sen tog han den andra handen som han hade ledig, och så tog han ner den innanför mina byxor och tryckte upp ett finger”, säger hon men förklarar att hon inte vågat göra någon polisanmälan i rädsla för repressalier från partiet.

Hanna Wigh menar också, enligt tidningen, att Sverigedemokraternas partiledning är väl medveten om vem mannen är. Hon får medhåll från Per Vegelow, tidigare biträdande säkerhetschef i SD.

”Han har immunitet, honom kommer man inte åt. Jag skulle bli hemskt överraskad om man inte kände till det här i partiledningen.”

I måndagens Kalla Fakta vittnar flera SD-företrädare om hur de straffas när de uppmärksammar oegentligheter som sexuella trakasserier eller misstankar om ekonomisk brottslighet. Partiet har också skakats av skandaler och allvarliga anklagelser tidigare. Enligt artikeln anklagades en toppman inom SD för våldtäkt under politikerveckan i Almedalen så sent som 2013.

ANNONS
ANNONS

Och när partiledaren Jimmie Åkesson får frågor om den nu anklagade riksdagsledamoten, om ledningens agerande och om huruvida partitoppen haft någon vetskap om händelsen svarar han:

”Jag har aldrig hört talas om det. Jag har inte den informationen och nu tänker jag inte stå här och tjafsa med dig mer om det här. Skicka specifik information så ska vi göra en bedömning om vi tycker att det är jag som ska uttala mig om det eller om det är någon annan.”