Expressen skriver på ledarplats om fem sätt som politikerna blåser dig på.

ANNONS

Det första är straffavgiften på 500 kronor om du råkar vara ett par dagar sen med att betala trängselskatten på 11 kronor! Över 800 miljoner kronor har staten dragit in i straffavgifter på trängselskatten sedan 2009, enligt SVT, skriver Expressen, som uppger att också krogskatten i Mora för att utfärda serveringstillstånd är en blåsning från politiskt håll.

”Där kostar ett serveringstillstånd 14 800 kronor, vilket är dyrast i Sverige”, enligt ledarartikeln.

Ytterligare en blåsning är påminnelseavgiften på 450 kronor från CSN om du av en händelse inte betalar det månatliga beloppet på studieskulden i tid. Du kan dessutom bli dubbelt straffad och få betala 450 kronor till om en CSN hinner skicka ut en till påminnelse.

Det fjärde sättet som politiker blåser dig på är nätavgifter på elräkningen. Där nämns Falbygdens nätbolag som ett skrämmande exempel.

Slutligen är ”plötsliga” gatuavgifter en sådan där blåsning som drabbar villaägare emellanåt.

ANNONS
ANNONS

”Ett 40-tal svenska kommuner använder sig av ett system med gatuavgifter där fastighetsägaren plötsligt kan åka på en räkning på flera hundra tusen kronor, eftersom kommunen plötsligt har beslutat att asfaltera och bredda vägen. Trots att ingen av de boende i kvarteren har efterfrågat detta”, skriver Expressen på ledarplats.

LÄS MER: ”5 sätt som du blir blåst av politiker” [Expressen] ›