Partiet klarar inte riksdagsspärren utan har endast 3,2 procents väljarstöd i augustimätningen från Aftonbladet/Inizio, vilket betecknas som ”katastrofsiffror”.

ANNONS

Under våren skakades de gröna av Mehmet Kaplans avgång som bostadsminister, språkrörsbyten, interna strider om regeringens skärpta asylregler och verbala klavertramp av frontnamnen Åsa Romson och Gustav Fridolin.

Det här har onekligen påverkat Miljöpartiet negativt och att Isabella Lövin tog över Romsons plats både som språkrör för MP och vice statsminister i regeringen har inte hjälpt MP opinionsmässigt.

”Svackan har fördjupats ytterligare och någon effekt av ledarbytet från Åsa Romson till Isabella Lövin kan inte skönjas”, skriver Aftonbladet och får medhåll av Karin Nelsson, opinionschef på Inizio:

”Var tredje väljare som röstade på MP i valet 2014 är i dag osäkra. De som redan bytt parti går främst till S och V men också till C”, säger Karin Nelsson till tidningen, som uppger att Sverigedemokraterna emellertid tappar mest i mätningen.

Jimmie Åkessons parti är nu nere på sitt sämsta resultat på drygt ett år, 17,9 procent. Men siffran ligger fortfarande högt över valresultatet från 2014, 12,9 procent”, skriver AB.

ANNONS
ANNONS

LÄS MER: ”Katastrofsiffror för MP i ny mätning” [Aftonbladet] ›