Expert om SD-siffra: ”Nästa val kan bli ett blodbad”

Uppdaterad: 04 jan. 2017Publicerad: 04 jan. 2017
Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna går urstarkt i Aftonbladets senaste mätning. (Foto: TT)

DagensPS.se skrev nyligen om att riksdagspartierna fått en ny drottning på tronen i en mätning och dessförinnan om att bland annat Vänsterpartiet var vinnarna i en annan.

ANNONS
ANNONS

Men nu visar en färsk undersökning från Aftonbladet/Inizio att Sverigedemokraterna har störst förtroende bland väljarna i tre sakfrågor: försvaret, flykting- och invandringsfrågor samt äldreomsorgen. SD är därmed det riksdagsparti som äger flest sakfrågor av alla före tvåan Moderaterna som har högst stöd kring jobben och ekonomin medan Socialdemokraterna endast äger sjukvårdfrågan.

Sverigedemokraterna har därmed gått från att vara ett enfrågeparti förra valet till att vara ett brett och starkt parti i den svenska opinionen, konstaterar en chockad Lena Melin, Aftonbladets politiska expert.

”Det här är den mest skrämmande opinionsmätningen jag har läst i hela mitt liv /…/ Partistrategerna bör genast tänka ut en grundläggande krisplan om de vill undvika att nästa val blir ett blodbad”, skriver hon.

Vidare visar undersökningen att Liberalerna fortfarande äger skolpolitiken medan Centerpartiet anses ha bäst poltik i miljö- och klimatfrågor. Sverigedemokraterna hamnar bland topp-tre i samtliga politiska områden.

MISSA INTE: Åkesson om sorgen: ”Det är inte alls roligt”  >

LÄS ÄVEN: Larm: Svart hål i regeringens budget  >

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS