Marcus Birro tjuter "äntligen"

Uppdaterad: 31 maj 2018Publicerad: 31 maj 2018
Dagens PS Marcus Birro
Efter valet står det kl(Foto: TT)

Spana in vad som gör Dagens PS skribent så upprymd.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Återuppbygg Göteborg

Ibland händer det. Att man får skrika “äntligen” efter att ha läst en ledarsida. GP skriver om ett verkligt spännande förslag, om att återuppbygga Göteborg efter den hysterika rivningsvågen under 1900-talet: “Det finns en stark rörelse i Göteborg som samtidigt är både nostalgisk och framåtblickande. Man försöker plocka det bästa ur Göteborgs historia, däribland de vackra trähusen byggda i kvartersstruktur, och anpassar det till en modern stadsplaneringsfilosofi.”

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

DI: Mobilisering nödvändig

Tidningen skriver om den berömda broschyren som alla invånare i Sverige har fått, om vår försvarsförmåga: “Uppmaningen är rak och riktig och helt enligt en rad analyser från experter, regeringen och riksdagen: Ryssland utgör åter ett militärt hot i Europa och Sverige kommer på grund av det geografiska läget att bli indraget från dag ett om en konflikt skulle bryta ut. Alltså krävs förberedelse om det värsta skulle inträffa, samt avskräckning för att det inte ska hända.”

Sänk farten – rädda liv

Expressen skriver om svensk trafiksäkerhet: “Tre av tio fotgängare och cyklister överlever att krocka med en bilist som kör i 40 kilometer i timmen. Kör bilisten däremot i femtio dör närmare nio av tio. Därtill minskar risken att kollisioner överhuvudtaget inträffar om hastigheten sänks. Vid 40 kilometer i timmen är stoppsträckan 16 meter kortare än vid 50 kilometer i timmen.”

Jämför handslag med knytnävslag

Jenny Bengtsson i ETC håller den röda fanan högt och skriver om hur irriterad hon blivit genom åren efter att ha tvingats lyssna till ringande kyrkklockor. Detta tänkt som ett inlägg i debatten om böneutrop och människor som vägrar ta kvinnor i hand. Om den vägran kommer från rätt håll är den nämligen inte längre förtryckande. Men tänk tanken att en vit, medelåldersman skulle vägra ta en kvinna i hand. Nåja.

ETC skriver: “Hur många sköna fikastunder som man försökt ha utomhus på vårkanten har dessutom inte blivit förstörda av ihärdiga kyrkklockor. De ringer inte bara länge, de ringer högt som fan också, för att ingen ska missa dem. Om handslag är en av de saker som definierar svensk kultur så används det nu mer som ett knytnävsslag i ansiktet på alla som av olika anledningar inte kan eller vill ta i hand och därför utestängs. Blir uppmanade att flytta, eller bo i en jordhåla”.

Italiens fel – inte Bryssels

The Guardian skriver om krisen i Italien, att den är skapad på hemmaplan och inte är EU:s fel: “Italians, on the other hand, cannot get their own house in order. Instead they search around for someone else to blame.Then there is the mafia, mass early retirement, huge levels of tax evasion and avoidance, and a low birthrate. These are all problems created in Italy, not Brussels.”

Dagens Snackis:

Har du rätt mäktiga vänner och känner rätt folk på rätt redaktioner får du ett timslångt försvarstal, kokat på en spik, på bästa sändningstid i den statliga televisionen. Nästa gång Sverige attackerar ett annat land för medial vänskapskorruption hoppas jag att ni alla sätter kaffet i vrångstrupen i ren ilska.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS