Dagens PS

Marcus Birro känner "stort äckel"

Svensk medias vältrande i snaskigheter över Italiens olycka får Marcus Birro att se rött.
Svensk medias vältrande i snaskigheter över Italiens olycka får Marcus Birro att se rött.
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 29 maj 2018Publicerad: 29 maj 2018

Kolla vad som upprör Dagens PS skribent så till den milda grad.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Självrannsakan från Veronica Palm (S)

Ärlighet, självrannsakan och ödmjukhet. Kanske inte det första man tänker på när det gäller ledande politiker, särskilt inte under en valrörelse. Det är heller inte särskilt vanligt att ledande politiker skriver på tidningarnas ledarsidor. Men Veronica Palm (S) gör det i ETC och hon är befriande självkritisk: “Tjugofem procent. Jag har ägnat veckan åt att försöka ta in siffran 25 procent. Jag gissar, och hoppas, att jag inte är den enda. Det går inte att kalla 25 procent för något annat än helt orimligt låga siffror för det socialdemokratiska partiet. En övertydlig signal om att den fastlagda vägen för kommunikation i valrörelsen faktiskt inte fungerar.”

Anrika företag och ny utmaningar

DI skriver om anrika företag som står inför nya utmaningar: “McDonalds hänvisar till egna mål för förnyelsebara material. Tetra Pak påpekar svårigheterna, som är högst verkliga, att tillverka ett sugrör som är starkt nog att penetrera hålet i deras tetrakartonger för dryck. De jobbar på att hitta ett alternativ. Men frågan är om det arbetet påbörjats lite sent.”

Ola Ullsten har gått bort

I går kom beskedet att före detta partiledaren för dåvarande Folkpartiet och (under en kort period) statsminister Ola Ullsten gått bort.

Gefle dagblad skriver om en partiledare och politiker det gick att lita på: “Att det gick att lita på Ola Ullsten tyckte också Per Ahlmark som inte bara ville ha honom som efterträdare i ungdomsförbundet utan också med sig in i den borgerliga regeringen 1976 och som sin efterträdare på partiledarposten”

Angeläget om svartjobb

ANNONS

GP har en pigg och kontroversiell ledarsida. I en tid när alla nästan enbart läser sådant som bara bekräftar det de redan tycker är GP en angelägen sida. Man måste förhålla sig till den. Jag gillar sådant. I dag skriver tidningen om svartarbete: “Från och med 1 juli sker även andra förändringar i regelverket kring personalliggare, som inte är lika genomtänkta: Företagsledaren måste även fylla i den tid han eller hon själv är verksam, den tid som make, maka eller sambo är verksamma samt den tid som barn under 16 år är verksamma.”

Menstruation på ledarsidorna

I går var internationella menstruationsdagen. Kanske inte något som uppmärksammas i Sverige men i flera afrikanska länder missar unga flickor en betydande del av sin skolgång (rapporterade bland andra Sveriges Radio i går) på grund av att de inte ha råd med riktiga bindor och liknande. De stannar hemma.

The Guardian skriver: “While we continue to keep silent on the subject of periods, women and girls will not be able to get the facilities and support they need to be able to deal with what is a normal part of life, hygienically and with dignity. We all need to play our part in opening up the conversation.”

Dagens Snackis:

Politisk och ekonomisk kris i Italien. Så är det. Men när jag läser svensk medias rapportering runt vad som händer i Italien är det med ett stort äckel. Svensk media älskar att håna, garva åt och förlöjliga Italien. När det skrivs om Sverige med samma slappa arrogans och ignorans brukar samma murvlar frusta ut i ilska om svartmålning. Skärp er.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS