Starka reaktioner på beskedet om att flygplatsen inte längre har något affärsmässigt existensberättigande.

ANNONS

Det är statliga flygplatsoperatören Swedavia som kommit fram till det i en konsekvensanalys, vilket Dagens PS berättade på måndagen.

”Swedavias bedömning är att det, givet den nya marknadssituationen, inte längre är affärsmässigt motiverat att driva Bromma vidare och att en konsolidering av flygtrafiken i Stockholmsregionen till Stockholm Arlanda Airport är möjlig”, deklarerade Åke Svensson, styrelseordförande i Swedavia, i ett pressmeddelande.

V vill skrota medan M varnar för en nedläggning

Vänsterpartiet i Stockholm välkomnar en avveckling av Bromma flygplats, som anses för dyr att driva vidare.

”Nu är det guldläge för en nedläggning av flygplatsen, det finns helt enkelt inga argument för att ha den kvar. Den är negativ både för klimatet, bostadsbyggandet i regionen och dessutom inte är lönsam för de som driver den”, säger Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd, i en skriftlig kommentar till Fastighetsnytt.

Hon får mothugg av Irene Svenonius, Moderaternas gruppledare i Region Stockholm och finansregionråd, som i en skriftlig kommentar till tidningen betonar vikten av att behålla Bromma flygplats för att rädda tillväxten.

ANNONS
ANNONS

”Stockholm behöver Bromma flygplats och vi kan inte äventyra vår konkurrenskraft när vi nu behöver samla alla krafter för omstarten av vår ekonomi”, understryker Irene Svenonius.