Förutom G20-mötet handlar ledarkollen i dag om det politiska skeendet i Sverige.

ANNONS

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

G20-möte på gång

Dagens Industri skriver om det stundade G20-mötet: ”På fredag möts ledarna för G20-länderna i Argentina, och tanken är att Donald Trump och Xi Jinping ska hålla enskilda överläggningar vid sidan av de ordinarie för att finna en lösning på handelskriget mellan USA och Kina.”

Vanskligt, C!

GP sammanfattar i stort sett hela det politiska skeendet i två meningar i dagens ledare: ”Annie Lööf (C) har nu lagt sitt första förhandlingsbud till Socialdemokraterna. Men risken är överhängande att Sverige kommer stå utan regering ett bra tag till.”

Sverige – ett högerland

Expressen slår fast: ”En sak är nu klar: oavsett vem som blir statsminister och vilken regeringen Sverige till sist får så är det högerpolitik som står på menyn.”

Borås Vs Sverige

Borås Tidning lägger luppen på den egna staden för att förstå nationens tillstånd: ”Liberalerna har gjort sitt vägval. I Borås valde partiet att göra gemensam sak med S och C. I riksdagen kom beskedet under onsdagen att partiet är berett att släppa fram Stefan Löfven till statsministerposten. Och precis som Centerpartiet har Jan Björklunds parti en lista med krav. Det främsta är att S ska göra en ’rejäl högersväng’ där värnskatten ryker, fri hyressättning i nyproducerade bostäder och lägre löner för enkla jobb åt nyanlända införs.”

ANNONS
ANNONS

Dagens Snackis:

Allt fler pensionärer lever i fattigdom. Den skammen borde jaga varenda beslutsfattare dygnet runt.