Dagens ledarkoll handlar om ekonomin, politiken och situationen i Saudiarabien. Den handlar också om att ställa så kallade skrytbyggen mot välfärden.

ANNONS

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Budgeten kan lösa upp knutar

Tidningarna vänder och vrider på det sker i det politiska spelet. DI skriver: ”Hos finansminister Magdalena Andersson pågår budgetarbetet. Det uppges vara två varianter som utarbetas parallellt. Den ena är en budget utan reformer och den andra är en budget som regeringen kan lägga fram om Stefan Löfven skulle återväljas som statsminister.”

Borås ser på världen

Borås-Tidning är en lokal tidning som gärna blickar utomlands: ”Äntligen tycks något vara på väg att förändras i västvärldens förhållande till Saudiarabien. Mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi har fungerat som en ögonöppnare.”

Skryt vs välfärd

En klassisk sak för lokala ledarsidor är konflikten mellan skrytbyggen och välfärd. GP skriver: ”I Göteborg har man inga problem med skrytbyggen och andra vidlyftiga satsningar, samtidigt överväger man att drar man in på färdtjänsten. Det måste gå att värna välfärdens kärna bättre,”

Framtidens arbetsmarknad

NSD skriver om framtidens arbetsmarknadspolitik: ”Även i framtiden behövs en statlig arbetsmarknadspolitik som erbjuder hjälp, stöd och lösningar för människor som av olika skäl har svårt att få in en fot i arbetslivet.Det borde också vara utgångspunkten för den nya regering och arbetsmarknadsminister som så småningom ska tillträda.”

ANNONS
ANNONS

Dagen Snackis:

Redan i helgen såg jag julgranar i köpcentret. Var det inte kräftskiva nyss?