Dagens ledarkollen spänner över ett stort fält. Det handlar om brexit och kvinnokamp, om illegal jakt på vilda djur och det politiska spelet här hemma i Sverige.

ANNONS

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Gör om, gör rätt

DI skriver om brexit och att det bästa för Storbritannien är en andra omröstning: ”Det bästa för Storbritannien vore, fortfarande, en andra folkomröstning. I veckan anslöt sig förre premiärministern John Major (Tory) och tidigare utrikesministern David Miliband (Labour) till den växande skara som förordar en sådan.”

Mens är kvinnokamp

Aftonbladet tar könskampen ännu ett steg när man konstaterar att även kvinnors menstruation är kvinnokamp: ”För mens är inte äckligt, alla kvinnor i fertil ålder har det cirka en vecka varje månad. PMS och den värre varianten PMDS sker inte obemärkt, den känns och gör ont. Projekt som MENSEN och Liv Strömquists konst kan bryta tystnadskulturen kring ämnet. Det är kvinnokamp och folkbildning som vi brukar tycka att det ska fungera.”

Det politiska kaoset

GP lyckas med några få meningar sammanfatta det politiska läget: ”Alliansens budskap på valnatten var att Löfven borde avgå. Alliansen var redo att ta makten. Det verkar nu vara si och så med den saken. Ju längre tiden går desto osannolikare framstår det att Kristersson lyckas med att bilda en alliansregering.”

Vidrig jakt på vilda djur

The Guardian är suveräna på att hitta nya ämnen och dessutom har de begåvats med några av de bästa skribenterna. I dag skriver tidningen om den vidriga jakten på vilda djur: ”Perhaps the illegal wildlife trade lacks the visceral fear factor of novichok or terrorism to wake the world up to the harm being perpetrated. But while we dither, more species are being wiped out – an elephant is killed for its tusks every 25 minutes. The growth of the illegal wildlife trade is one of the biggest causes of extinction. It is driven by well-armed and resourced criminal gangs operating on an industrial scale.”

ANNONS
ANNONS

Dagen Snackis:

Ibland känns det som om allt det där jag svor på aldrig skulle besegra mig, alla rykten och allt skitsnack, har  trots allt faktiskt besegrat mig. Ibland känns livet som en enda lång rättegång där man blir piskad hårdare ju oskyldige man är. Ju mer du betalar tillbaka, desto större skuld.